A taste of summer

parfait_hvitsjokolade
May is a time for gathering friends and family around a beautiful table, and serving up delicious food. Here you have a three course summer menu that is easy to make. Serve up some rosé wine with it and enjoy the season.

Recipes in Norwegian

Sommersalat

 

Sommersalat
1 bunt reddiker
1 nepe
1 gulbete
150 g aspargestopper
50 g erter i belg
1 endive
200 g småbladet salat
litt kjørvel

DRESSING
2 ss soyasaus
2 ss limesaft
1 ss fiskesaus
½ ts sukker

Vask og rens reddiker, nepe og bete. Bruk en mandolin og skjær i tynne skiver. La skivene ligge i iskaldt vann noen minutter. Skjær asparges topper i to på langs og pill ertene fra belgen. Du kan også bruke tinte selskapserter. Rør sammen ingrediensene til dressingen og juster eventuelt balansen mellom salt, søtt og surt. Finstrimle endive og vend med dressing og småbladet salat, asparges og erter. Legg litt av blandingen i dype tallerkener. Forsette å legge salaten lagvis med skivet reddik, nepe og bete. Topp med frisk kjørvel og server med rundstykker.

Fine rundstykker
500 g hvetemel
25 g gjær
½ ts salt
1 dl melk
2 dl vann
gresskarkjerner

Smuldre gjæren i melet og rør inn resten av ingrediensene til en klissete deig. Dekk med plast og la heve i 1 time. Fukt hendene og brett deigen over seg selv 5-6 ganger. La heve 1 time til. Gjenta en gang til slik at deigen til sammen har hevet i 3 timer. Sett ovnen på 225 grader. Ha deigen ut på et melet bord og form rundstykker. Deigen er ganske løs, så du må jobbe raskt og belage deg på et litt rustikt utseende, tvinn for eksempel små mini-baguetter som her. Vi har drysset litt gresskarkjerner over som vi har tvinnet inn i deigen. Legg på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 15 minutter. Skru ned varmen til 200 grader etter 5 minutter. Avkjøl på rist.

Roastbeef

 

Roastbeef med urtepoteter og remulade
2 kilo flatbiff eller mørbrad
olje eller smør til steking
salt og pepper

REMULADE
1 eggeplomme
2 ss hvitvinseddik
1 ts sennep
salt og pepper
3 dl nøytral olje
3 ss rømme
75 g sylteagurk
2 ss kapers
2 ansjosfiletter

Sett ovnen på 120 °C. Temperer og krydre kjøttet med salt og pepper. Surr steiken sammen med hyssing og brun på alle sider. Ha den over i en ildfast form sammen med stekefettet og stek til kjernetemperaturen når 60 °C, ca. 1 time. La kjøttet hvile minst 1 time og gjerne over natten.
Sett ovnen på 220 °C. Skrubb potetene og ha i en ildfast form. Vend med olje og krydre med timian, salt og pepper. Stek til potetene er møre og gylne, ca. 30 minutter. Lag remulade ved å lage majones. Ha eggeplomme, eddik, sennep, salt og pepper i en bolle. Spe gradvis med oljen under konstant visping til majonesen er tykk og kremet. Hakk sylteagurk, ansjos og kapers og vend inn sammen med rømme. Smak til med salt og pepper. Skjær kjøttet i tynne skiver og server med nypoteter og remulade.

Isparfait_02

 

Hvit sjokolade- og ingefærparfait
3 blader gelatin
3 eggeplommer
2 dl melis
8 dl kremfløte
250 g hvit sjokolade
3 ts finrevet ingefær

TIL SERVERING
bringebær
rips

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, ca. 5 minutter. Pisk sammen eggeplommer, melis og 2 dl fløte. Ha i en bolle over vannbad og varm opp. Tilsett hakket hvit sjokolade og rør til en smidig og glatt røre. Klem ut vannet av gelatinen og rør ut i den varme sjokoladeblandingen. Pisk resten av fløten til krem og vend sjokoladeblandingen inn. Kle en brødform med plastfolie og hell i. La stå i fryseren til stiv, minimum 5 timer. Server med bær.

 

Oppskriftene har tidligere vært på trykk i BoligDrøm og Tara Smak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *