Blomstrende rosé

ROSE_ZWIGELT_ill_WEB

Interessen for rosa vin er stadig økende her til lands. Så snart bladene på bjørka spretter, spretter vi gjerne også korken på en rosévin eller to. Det er stadig rift om de mest populære vinene som den ettertraktede kultvinen Il Mimo, men hvert år dukker det opp nye varianter. I år var det tydeligvis ikke mye å skryte av, men Dagens Næringslivs vinanmeldere Merete Bø og Bendik Dannevig Kristiansen trakk fram Rosé Zweigelt som en nykommer som er verdt å sette på bordet i år:
– Riktignok er hele 14 nye roséviner kommet inn i Polets hyllesortiment, men av dem er det bare én bag-in-box verd å trekke frem, skrev de i saken “Ingen dans på roseer” 8. mai.
Kristiansen beskriver vinen slik i sin anmeldelse: «Dufter av jordbær og søte blomster. Sødmefull inngang med en lett og sjarmerende frukt, kombinert med en balansert tørr utgang. Flott rosebib.» Rose_Sommerfugl

Oppdatering: VG gir Rosé Zweigelt 2014 terningkast 6
Les også om Rosé Zweigelt på apéritif.no

Rosé Zweigelt 2014 er produsert av Biokult. Biokult består av en liten gruppe økologiske vinbønder i Burgenland, Østerrike, som har som mål å produsere sertifiserte biodynamiske viner av høy kvalitet. Rosé Zweigelt er helt uten tilsetningsstoffer og druene, 100 prosent zweigelt, er blant annet dyrket i de blomstrende og summende vinmarkene til Angela og Werner Michlits fra Meinklang, der også biene er en stor del av prosessen. Jeg har selv designet boksen og flasken til denne vinen, og har latt meg inspirert av dette. Illustrasjonene er gjort av danske Toril Bækmark som også har hjulpet oss med logo og illustrasjoner til nettmagasinet.

RoseZweigelt_BIB_W

 

Biokult Rosé Zweigelt 2014,
varenr. 2196206, kr. 290 (225 cl BiB)

Rose_Bie

 

 

 

Vinen kommer også på flaske:

Biokult Rosé Zweigelt 2014, varenr. 2198301, kr. 126 (75 cl)

 

 

 

vinyard Meinklang

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *