Cheers!

Holmegaard_Humle_

Konkurranse – Sponset samarbeid

Selv om det kan være godt med en iskald øl rett fra boks eller flaske, kommer ølet først til sin rett i riktig glass.

– Det er en helt annet opplevelse å drikke øl fra et spesialtilpasset glass enn fra en flaske. Ølets forskjellige aromaer kommer mye bedre frem, sier den norske ølsommelieren Emma Bjørke som vi møtte på lanseringen av en ny glass-serie fra Holmegaard. Ja, for det er stor forskjell på en lys pils og en mørk stout. Ølutvalget i butikk og på Vinmonopolet er større enn noen gang, og vi nordmenn drikker stadig mer spesialøl. Ulike øltyper trenger forskjellige glass slik at de forskjellige smakene kommer til sin rett. Med serien Humle har den danske glasskunstneren og ølentusiast Torben Jørgensen utviklet tre nye munnblåste glass; et glass for pilsner og hveteøl, et for ale og et for stout.

– For lysere øl som pils og hveteøl, er det viktig at skummet får utfolde seg på en kontrollert måte, forteller Emma. Derfor er glasset høyt og smalt og skråner utover. Det gjør også at ølet treffer lengre bak i munnen når du drikker, noe som gir en friskere opplevelse. Alle glassene har tykt glass som skal holde på kulden fra det kalde ølet. For å kjøle ned glasset enda litt mer, tar Emma gjerne noen isbiter i glasset først, som hun snurrer rundt et minutt eller to, før hun heller dem ut og sjenker i ølet. Glassene er også utstyrt med stett som man kan holde i slik at ølet forblir kaldt. Ale-glasset har en pokalform som gir rom for at de fruktige og sødmefulle aromaene får plass til å utvikle seg.
– Sjenk glasset halvfullt slik at det forblir luft i glasset. Da kommer smakene mye bedre fram.

Stout er mer som ølets konjakk og trenger klokkeformede, rause glass slik at ølet kan slynges rundt. På denne måten frigjøres noter som brent malt, bitterhet, kaffe og sjokolade. Glasset er også perfekt formet til å nippe til, for øl som dette skal ikke styrtes.
– For å skjønne hva et riktig glass har å si, er det gøy å prøve samme øl fra flaske og i et av disse glassene. Mange av mine venner er blitt veldig overrasket over hvor stor forskjell det er og har nesten ikke trodd at det var samme øl, sier Emma.

KONKURRANSE! Nå kan du få sjansen til å prøve dette med en god venn. Vi gir bort et dobbelt sett med glassene fra Holmegaard slik at én vinner kan ha ølsmaking med sin favoritt-ølentusiast. For å delta i konkurransen må du dele dette innlegget med den du helst vil drikke øl med og kommentere under. Konkurransen avsluttes lørdag 5. september og vi annonserer vinneren søndag 6. september.

Konkurransen er nå avsluttet. Vi gratulerer @honnikenny med nye glass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *