Drink me!

Drink_me_James
Bar Babylon er som et eventyrland for cocktailelskere, og med drinken Norway through the looking glass tryller barsjef James Grieg med akevitt.

Ved redaksjonen Foto: Nadin Martinuzzi

James har drevet den nyoppussede Bar Babylon siden august. Med seg på laget har han bartender Sebastian Naalisvaara og de to gutta har spesialisert seg på kvalitetscocktails og mikrobryggeriøl. Som «fersking» i bransjen lar James seg inspirere av andre bartendere.

– Thomas Wentzel og Ole-Alexander Brekke på Barfly var de første som lærte med å balansere ut sterkere cocktails og Niclaes Norstad på Bristol introduserte meg for akevitt i drinker. Og fra Alex Ruas har jeg fått masse gode innspill i forbindelse med konkurranser. Denne drinken er en hyllest til dem.

Her står akevitt i fokus og en vermut med sterkt urtepreg komplimenterer den fint. Bartenderen ville spille på Alice i Eventyrland hvor alt er nytt og spennende. Bli med på en eventyrlig reise du også, og prøv deg på denne drinken hjemme. Alternativt kan du bestille den av James i baren på St. Olavs plass.

Norway thorugh the looking glass
5 cl Lysholm Linie Double Cask
1 cl Maliarda rosso vermouth
5 dasher Peychaud’s bitters
0,7 cl tykk sukkersirup
absint til å vaske glasset med

Rør akevitt, vermut, bitters og sukkersirup i et røreglass med is til avkjølt. Skyll innsiden av et avkjølt whiskyglass med absint og sil over drinken.
På Bar Babylon serverer de drinken i egen flaske og med tørket appelsin som først er infusert med aperol, koriander og dill.

Bar Babylon, St. Olavs plass 2 – Følg dem gjerne på Facebook: facebook.com/st.02barbabylon

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *