Et smaksbilde

LIPPEFOLKA_TOPPBANNER_W

Vi besøkte Lippe Kaffe for ikke lenge siden, og fikk smake på to av deres nyheter. Men når vi sier “åh, det var så god kaffe” er det ikke alle kaffeentusiaster som er like fornøyd med beskrivelsen. Derfor lar vi ekspertene selv slippe til:

LIPPE_COLLAGE_1

Alex Von der Lippe

El Mirador, San Antonio Huista, Guatemala. Red Bourbon: Søt, med moden, rød frukt. Karamell i ettersmaken.

Githiga, Kenya. SL28 og SL34: Ah! Det er bare kaffe fra Kenya som smaker sånn! Utrolig kompleks, fyldig, både søt og fruktig. Den er typsik høyvokst kenyansk. Litt grapefrukt, kanskje et hint av solbær, men ikke fremtredende. Men … aromaen! Den er helt umisskjennelig!

 

LIPPE_PIA_collage

Pia Von der Lippe

El Mirador, San Antonio Huista, Guatemala. Red Bourbon: Utrolig ren smak, men med fyldighet. Veldig masse herlig frukt backet med sødme, melon og tørket frukt. Fin balanse mellom syren, sødmen og aromaene. Moden fruktsyre på toppen.

Githiga, Kenya. SL28 og SL34: Dette er Creme de la Creme! Herlig med lang og elegant syre. Sitter på tunga i lang tid etterpå, og den leker med smaksbildet samtidig som den er klart definert. Rips, solbær og stikkelsbær – den smaker som norsk sommer! Skikkelig rett fra busken-følelse. Men det er fylde i syren, en fin sødme backer syren.

 

LIPPE_KAFFEPRAT_ERIK

Erik Kaisen

El Mirador, San Antonio Huista, Guatemala. Red Bourbon: Typsik tørket frukt i smaken, aprikos og gul plomme. Jeg synes det er spennende at dette er en kaffe fra Guatemala, for de er ofte søte. Denne er mye mer balansert, noe jeg betrakter som et kvalitetstegn. Den blir også bedre og bedre for hver gang vi brenner den. Fin munnfølelse, brer seg fint. Meget god!

Githiga, Kenya. SL28 og SL34: For meg er Kenya nype, helt umiskjennelig. Den smaker slik fingrene mine luktet etter å ha plukket nyper rett fra busken, revet de i stykker for å putte frøene ned i skjorta til de andre ungene, for å se dem vri seg i kløe. Jeg kjenner igjen kaffe fra Kenya bare på lukta, selv den tørre lukta fra kverna er nype. Syrebildet er helt utrolig. Kraftig, men så velbalansert, så integrert i kaffen. Fylden er så stor at den kan takle alt. Mye solbær og mango. Det er bare så godt!

 

448A9107_LIPPE_KAFFE_Smak

Lippe Kaffe

Et av landets første uavhengige spesialkaffebrennerier, opprettet i 2008, av ekteparet Alexander og Pia von der Lippe. Begge er biologer, begge skjønte fort at laboratoriearbeid i seg selv ble for begrensende. Men å utvikle kaffe er en perfekt balanse av analyse og kreativitet. De begynte med import av espressomaskiner til privatmarkedet på slutten av 90-tallet, som utviklet seg til proffmarkedet, og derfra var ikke veien lang til import av god, italiensk kaffe som passet maskinene, og til slutt til eget brenneri. I dag selger de egen kaffe til kunder i hele landet, også til privatkunder gjennom sin nettbutikk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *