Fishy fun

Vannbakkels-med-ørretrogn
La deg inspirere av disse oppskriftene og sett fisk og skalldyr på julebordet i år!

Hummer-med-limesmør01

 
Hummer med limesmør
4 hummer
vann
salt (50 g per l vann)

LIMESMØR
1 lime
150 g romtemperert smør
½ ts maldonsalt

Du kan bruke ferdigkokt hummer, men det smaker aller best med nykokt, gjerne litt lunken, slik at smøret smelter. Frys hummeren i 2 timer for å bedøve den. Stikk så en skarp kniv gjennom nervesenteret i hodet. Kok opp rikelig med vann og tilsett salt. Legg hummeren i fosskokende vann. La det koke opp mellom hver gang. La den siste hummeren få et skikkelig oppkok og sett kjelen til side. La trekke i ca. 20 minutter eller til de er helt røde. Hell av vannet og la avkjøle litt. Riv skall av limen og press ut saften. Rør inn i smøret med salt. Fordel smøret i porsjonsformer. Skrell hummer og del hummerkjøttet i biter. Server med limesmør og godt brød. Du kan også servere ½ hummer til hver og la gjestene pille ut kjøttet selv. Nok til 8 porsjoner.

Whiskygravet-ørret
 
Whiskygravet ørret
1 kg ørretfilet med skinn
2 ts salt
2 ts pepper

WHISKYMARINADE
1,5 dl whisky
1 ts korianderfrø
3 ss hakket dill
3 ss honning
1 ss sukker

Strø skinnsiden på fisken med salt og pepper og legg fisken med skinnsiden ned i en form. Bland sammen whisky, knuste korianderfrø, dill, honning og sukker og hell over fisken. Dekk med plast og la stå kjølig i 2 timer. Snu fisken med skinnsiden opp og mariner videre i kjøleskap i 2 dager før servering. Skjær fisken i tynne skiver og server med brød, smør og sennepssaus. Nok til 8 porsjoner.

Vannbakkels-med-ørretrogn01
 
Vannbakkels med ørretrogn
125 g smør
2 ½ dl vann
125 g hvetemel
4 egg

TIL SERVERING
2 dl rømme
100 g ørretrogn
½ rødløk
1 bunt dill

Sett ovnen på 200 grader. Del smør i biter og kok opp sammen med vann. Ha i hvetemel og rør godt noen minutter. Ta kjelen av varmen og avkjøl litt. Visp inn ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg slik at deigen samler seg. Deigen skal være fast og smidig uten å flyte utover. Det kan være lurt å lettpiske det siste egget og tilsette litt og litt slik at deigen ikke plutselig blir for løs. Sett små vannbakkels med en skje på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i 10-15 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist. Del vannbakkels og fyll med rømme, finhakket løk og ørretrogn. Topp med finhakket dill og server med det samme. Nok til ca. 25 små vannbakkels.

 
Disse oppskriftene står på trykk i BoligDrøm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *