Husets vin

HusetsVin_BOK_F2_W
Ikke frykt vinen!

«Hvem skal smake på vinen, spør kelneren. I samme øyeblikk øker pulsen rundt bordet. Hvordan kan gjæret druesaft gjøre oss så usikre? Og hvorfor kan vi så lite om noe vi liker så godt?»

Vår favorittvinblogger, Gunnar Skoglund, kommer med bok til uka! Mannen bak bloggen Husets vin er opptatt av å fjerne usikkerheten rundt det, som han presiserer, kun er gjæret druesaft. Han skriver lekent og humoristisk om ellers tørr teori, og gir oss basiskunnskapen som skal til for å knekke koden. På mange måter dekoder han vinspråket og gjør det enklere å huske og forstå. Blant annet er hans filmstjerneassosiasjoner til druetypene helt fantastisk og har etter en raskt titt gjort at jeg har memorert flere druer enn jeg har de siste årene! Og som Gunnar selv skriver, dette kan være årets julekalender for voksne:

«Vi kikker nærmere på 24 druer. Og med det er faktisk årets julekalender for voksne i boks. En ny drue for hver dag frem til julaften. Ta gjerne med naboen på prosjektet, så holder dere kostnadene og alkoholinntaket på et bærekraftig nivå. Naturlig nok blir det et visst kjendisfokus på druene som får spalteplass – de druene du tross alt støter på oftest. Men vi rydder også plass til noen hippe, alternative stjerneskudd fra undergrunnsscenen.»

 

HusetsVin_03

Pinot noir som Divadruen og cabernet sauvignon som Clint Eastwood
Illustrasjonene i boken er laget av Ingvild Fagerberg

Det finnes etterhvert mange vinbøker der ute, også norske, men for en nybegynner kan mange virke tørre og kompliserte. Jeg er heller ikke spesielt tilhenger av de bøkene som er fylt opp med vinomtaler på spesifikke viner. Husets vin er en ujålete og lettfattelig bok som absolutt gir deg en god innføring i basis vinsmaking, eller vindrikking om du vil.

Boken Husets vin kan du kjøpe her nå eller i en bokhandel nær deg fra neste uke. Les også et utdrag om lufting av vin fra boken her.

 

Tekst og illustrasjoner er gjengitt med tillatelse fra Spartacus forlag.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *